Home Nieuws Foto van hoe het niet moet: Ondersteboven

Foto van hoe het niet moet: Ondersteboven

Foto van hoe het niet moet: Ondersteboven

Ben jij ook wel eens ondersteboven van alle noodverlichtingsarmaturen die je tegen komt? Om dit armatuur te begrijpen, moet je er letterlijk ondersteboven van zijn. De armatuur is namelijk op zijn kop geïnstalleerd. Daarnaast voldoet het pictogram ook nog eens niet aan de huidige norm.

Is dit rampzalig?

Nu rest ons de vraag, wat moet er gebeuren? Aangezien de armatuur wel op de juiste plek is geïnstalleerd en verder niet zorgt voor verwarring of een onveilige situatie, kan deze gewoon zo blijven hangen.

Ook voldoet het pictogram niet meer aan de huidige norm NEN 3011. In de huidige norm NEN 3011 komt deze namelijk helemaal niet meer voor. Echter, een armatuur vervangen dat vóór 2013 onder de toenmalig geldende norm NEN 6088 is geplaatst hoeft niet. Er van uit gaande dat deze destijds is geplaatst, is vervanging dus niet noodzakelijk.

Wat adviseren wij?

Je hoeft niet gelijk alle spullen uit je handen te laten vallen om dit armatuur te draaien. Wij adviseren je echter wél om dit pictogram, wanneer de mogelijkheid zich voordoet, om te draaien. 

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van al onze nieuwtjes en volg ons ook op social media:

Heb je een vraag?

We helpen je graag verder.

Contact
1

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag als je vragen hebt.

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag bij al je vragen.