Home Nieuws Wat is adequate noodverlichting?

Wat is adequate noodverlichting?

Wat is adequate noodverlichting?

We hebben een nieuwe video geplaatst met onze noodverlichtingsdeskundige Herman Meeuwesen. In deze aflevering geeft hij antwoordt op een nieuwe veelgestelde vraag over noodverlichting. Want 'Wat is adequate noodverlichting?' Waar staat beschreven wat het is en wat is eigenlijk de norm voor noodverlichting?

In de Arbowet staat in artikel 3.9, wat in gaat op risicovolle werkplekken, dat er bij dergelijke werkplekken adequate noodverlichting moet zijn. De werkgever moet hier zelf een juiste invulling aan geven. Voor een juiste invullen van adequate noodverlichting zijn verschillende wetten en normen gemaakt. De meest relevante zijn het Bouwbesluit, de Arbowet en de NEN-EN 1838. Hier worden concrete oplossingen beschreven en de voorschriften in toegelicht. Lees hier meer over de normen & wetten voor noodverlichting. Of bekijk de video waarin Herman uitlegt wat adequate noodverlichting precies is en hoe het toegepast kan worden. 

Dit is aflevering 4 in deze serie. Bekijk hier eerdere veelgestelde vragen die Herman heeft behandeld. Benieuwd wanneer we weer een nieuwe video plaatsen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn.

Wat is adequate noodverlichting? Afl. 4

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte van al onze nieuwtjes en volg ons ook op social media:

Download de prestatie-eisen kaart

Wet- en regelgeving over noodverlichting in 1 overzicht.

Direct aanvragen
1

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag als je vragen hebt.

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag bij al je vragen.