Projecteringsdeskundige Noodverlichting
Theoretisch én met praktijkoefeningen Noodverlichting projecteren op basis van Nederlandse en Europese wet- en regelgeving.
- Wet- en regelgeving interpreteren en vertalen naar de praktijk
- Installaties ontwerpen op basis van actuele regelgeving en normering
- Advies uitbrengen over de toepassing van noodverlichting in de praktijk
Cursusomschrijving
Tijdens deze tweedaagse cursus Projecteringsdeskundige Noodverlichting leer je op basis van de Nederlandse en Europese wet- en regelgeving noodverlichting projecteren. Je krijgt de juiste kennis om wettelijke eisen te interpreteren en te vertalen naar praktijksituaties, zodat een goed onderbouwd advies kan worden uitgebracht naar de klant.
Cursusinformatie
Duur
Investering
Tijdsduur
Max. aantal deelnemers
Certificaat
Locatie
Interactieve cursus
De cursus Projecteringsdeskundige Noodverlichting is een mix van klassikale werkvormen en -opdrachten die individueel of in groepjes worden uitgewerkt. Deze oefeningen sluiten aan bij de theorie en stellen je in staat deze eigen te maken. Door het maken van werkopdrachten en het testen van kennis neem je actief de stof op. Ook onze faciliteiten, zoals een belevingsruimte en een digitaal schoolbord, maken de cursus tot een dynamisch geheel.
Na afloop van de cursus ontvang je documentatiemateriaal dat als naslagwerk bij jouw dagelijkse werkzaamheden kan worden gebruikt. Ook kun je deelnemen aan het Cito-examen, mits ook de training Specialist Inspectie Noodverlichting gevolgd. Wij raden je aan het Instructieboek van ISSO ter voorbereiding aan te schaffen via hun webshop. Na slagen mag je je Gediplomeerd Noodverlichtingsdeskundige noemen.
E-learning
Ter voorbereiding van deze cursus doorloop je zelfstandig een online trainingsmodule waarmee je je de belangrijkste wet- en regelgeving eigen maakt en de onderlinge samenhang leert kennen. Zo doe je alvast de nodige theoretische kennis op, waardoor de cursus in Velp zo praktijkgericht mogelijk kan worden ingevuld. De stof uit deze voorbereidingsmodule wordt op interactieve manier bij aanvang van de cursus herhaald.
Je ontvangt ongeveer twee weken voorafgaand aan de cursus de aanmeldlink voor onze e-learningmodule.
Let op: deze module is identiek aan de voorbereidingsmodule van de training Specialist Inspectie Noodverlichting en kan worden overgeslagen wanneer je deze cursus hebt gevolgd.
Voor wie is de cursus interessant?
Iedereen die verantwoordelijk is voor noodverlichtingsinstallaties en vanuit zijn of haar functie brede kennis wil opdoen over noodverlichting. De cursus biedt het belangrijkste deel van de noodzakelijke kennis om deel te kunnen nemen aan het CITO-examen
Gewenste voorkennis en denkniveau
Naar inhoud en niveau gelijk aan MBO-Elektrotechniek (niveau 4 volgens de Wet Educatie en Beroepsonderwijs). NEN 1010 en NEN 3140 worden bekend verondersteld.
Studiebelasting
- Een e-learningmodule ter voorbereiding met een studiebelasting van circa 3 uur
- Twee dagen cursus in het Kenniscentrum Noodverlichting
- Circa 2 uur voor een praktijkgerichte huiswerkopdracht
Onderbouwing
Deze cursus is gebaseerd op de volgende wetten, normen en richtlijnen:
- Belsuit bouwwerken leefomgeving (2024)
- Arbowet (1999)
- Arbobesluit (1997)
- NEN-EN 1838 (2013)
- NEN-EN-ISO 7010 (2013)
- NEN 3011 (2021)
- NEN-1010 (2008 / 2015)
- NEN-EN-IEC 60598-2-22 (2022)
- NEN-EN 50171
- NEN-EN 50172
- Atex (1999)
Ondersteuning na afloop
Wij bieden professionele begeleiding en ondersteuning na afloop van de cursus. Zo kun je met al je vragen terecht bij onze helpdesk (0800 326 67 82) en blijf je op de hoogte met onze nieuwsbrief. Vergeet je niet aan te melden voor een eigen specialistenpagina, waarmee je aan (potentiële) relaties kunt laten zien dat jouw bedrijf investeert in kennis en kunde.
Cursusinformatie
Duur
Investering
Tijdsduur
Max. aantal deelnemers
Certificaat
Locatie
Inschrijven voor de cursus
Zelf noodverlichting projecteren?
Webinars
Wij geven gratis webinars. De webinars worden gegeven door Herman Meeuwesen. Herman is noodverlichtingsdeskundige en trainer van het Kenniscentrum Noodverlichting.
Cursusdata
23 januari 2025
Projecteringsdeskundige Noodverlichting
11 maart 2025
Projecteringsdeskundige Noodverlichting
13 mei 2025
Projecteringsdeskundige Noodverlichting
17 juni 2025
Projecteringsdeskundige Noodverlichting
16 september 2025
Projecteringsdeskundige Noodverlichting
04 november 2025
Projecteringsdeskundige Noodverlichting
02 december 2025
Projecteringsdeskundige Noodverlichting