Kennisbank noodverlichting

Dé digitale bibliotheek en informatiebron voor noodverlichting. Hier vind je een antwoord op al jouw vragen over noodverlichting en vind je artikelen die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste noodverlichting voor jouw klus.

Bekijk onze webinars

Nog meer weten over noodverlichting?

Filteren:
Onderhouden

Vervanging van de noodverlichtingsarmatuur in plaats van de printplaat is in deze gevallen een betere oplossing. Waarom? Lees het hier.

Onderhouden

Beoordelen of een armatuur nog water-of stofdicht is doe je eerst met een visuele controle. Lees hier wat je nog meer kunt doen.

Onderhouden

Accu's van noodverlichting dienen een minimale levensduur van 4 jaar te hebben en moeten na de levensduur preventief vervangen worden.

Onderhouden

Het vervangen van de accu’s een jaar uitstellen als er nog niet één is uitgevallen?. Waarom ja en waarom nee lees je hier.

Onderhouden

Ja, alle armaturen open maken moet als er achterstallig onderhoud is gepleegd of geen logboek aanwezig is. Als een armatuur een ATS heeft, dan hoeft dit niet.

Onderhouden

Alleen als een noodverlichtingsarmatuur niet voorzien is van ATS of DALI moet je ze functioneel testen. Lees meer.

Onderhouden

Ja met uitvoeren van onderhoud moet je noodverlichtingsarmaturen spanningsloos maken. In de praktijk is dit niet altijd mogelijk. Lees meer.

Onderhouden

In de wet- en regelgeving staats niet over het eerst uitvoeren van een inspectie, voordat je onderhoud kunt gaan uitvoeren

Onderhouden

Hier is geen standaard antwoord op wanneer leds vervangen moeten worden. Je moet namelijk altijd naar de verlichtingsbron kijken. Lees meer.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.