Home Over ons

Over ons

Leren, doen en ervaren

Samen met andere vakmensen uit de branche willen we graag meer bewustzijn voor veiligheid in gebouwen creëren. Daarom hebben we in 2009 het Kenniscentrum Noodverlichting opgericht. Hier delen we merkonafhankelijke kennis op het gebied van noodverlichting en veilige ontruiming.

Dat doen we middels cursussen die zijn afgestemd op jouw dagelijkse werk, zoals het ontwerpen van installaties of het plegen van onderhoudswerkzaamheden. Ook verzorgen we lezingen, houden we je op de hoogte via onze nieuwsbrief de “KennisCourant” en heeft onze helpdesk antwoord op al je vragen over wet- en regelgeving. Op dit platform vind je ook allerlei handige hulpmiddelen, zogenaamde Tools, om je te ondersteunen bij je werk.

 

Visie
Elk noodverlichtingsproject is opgebouwd uit een keten van activiteiten, zoals projecteren, inspecteren en onderhouden. Hierbij word je geconfronteerd met een complex web van wetten, normen, regels, gedrag en afwijkende praktijksituaties.

Het Kenniscentrum Noodverlichting ondersteunt hierbij met een op maat gesneden pakket aan diensten voor jouw bedrijf. Aan de hand van de behoeftes en wensen van jullie organisatie bepalen we samen hoe we jullie bedrijfsactiviteit(en) verder kunnen professionaliseren.

Het Kenniscentrum Noodverlichting verbreedt én verdiept jouw kennis in noodverlichting. Hiermee willen we samen met jou een bijdrage leveren aan een veilige en verantwoorde ontruiming van een gebouw in een noodsituatie.

Achtergrond
Het Kenniscentrum Noodverlichting is een initiatief van noodverlichtingsfabrikant Famostar.

Famostar is meer dan zestig jaar actief in de markt van noodverlichting. Uit haar opgebouwde ervaring en netwerk werd duidelijk dat er een grote kennisbehoefte bestaat omtrent noodverlichting. Aangezien bij Famostar en haar contacten deze kennis aanwezig is en zij dit graag willen delen, begon Famostar naast producten ook kennis aan te bieden. De start werd gemaakt met de ontwikkeling van de Cursus Noodverlichtingsdeskundige, wat is uitgegroeid tot een officieel door Cito erkende cursus inclusief diploma.

De jaren verstreken en de drang naar specifiekere kennis werd groter. Vakgenoten wilden dieper op de materie in, om zo hun dagelijkse werkzaamheden verder te professionaliseren. Zowel de locatie als de kennisdeling van Famostar werd naar een hoger niveau getild, wat resulteerde in een eigentijds, kennisgericht pand aan de Florijnweg 8 in Velp. Daar werd de grondslag gelegd voor een nieuw, merkonafhankelijk Kenniscentrum Noodverlichting.

Aanmelden voor de cursus Installatie & onderhoud

Schrijf je nu in voor de cursus Installatie & onderhoud of één van onze andere cursussen.

Direct aanmelden

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van het Kenniscentrum Noodverlichting?

Direct aanmelden

1

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag als je vragen hebt.

Hoi, ik ben Roderik

Ik help je graag bij al je vragen.