Over Kenniscentrum Noodverlichting

Over Kenniscentrum Noodverlichting Over Kenniscentrum Noodverlichting

Leren, doen en ervaren

Samen met andere vakmensen uit de branche willen we graag meer bewustzijn voor veiligheid in gebouwen creëren. Daarom hebben we in 2009 het Kenniscentrum Noodverlichting opgericht. Hier delen we merkonafhankelijke kennis op het gebied van noodverlichting en veilige ontruiming.

Dat doen we middels cursussen die zijn afgestemd op jouw dagelijkse werk, zoals het ontwerpen van installaties of het plegen van onderhoudswerkzaamheden. Ook verzorgen we webinars, houden we je op de hoogte via onze nieuwsbrief en heeft onze helpdesk antwoord op al je vragen over wet- en regelgeving. Op dit platform vind je ook allerlei handige hulpmiddelen, zogenaamde ’tools’, om je te ondersteunen bij je werk.

Visie

Elk noodverlichtingsproject is opgebouwd uit een keten van activiteiten, zoals projecteren, inspecteren en onderhouden. Hierbij word je geconfronteerd met een complex web van wetten, normen, regels, gedrag en afwijkende praktijksituaties.

Het Kenniscentrum Noodverlichting ondersteunt hierbij met een op maat gesneden pakket aan diensten voor jouw bedrijf. Aan de hand van de behoeftes en wensen van jullie organisatie bepalen we samen hoe we jullie bedrijfsactiviteit(en) verder kunnen professionaliseren.

Het Kenniscentrum Noodverlichting verbreedt én verdiept jouw kennis in noodverlichting. Hiermee willen we samen met jou een bijdrage leveren aan een veilige en verantwoorde ontruiming van een gebouw in een noodsituatie.

Achtergrond

Het Kenniscentrum Noodverlichting is een initiatief van noodverlichtingsfabrikant Famostar.

Famostar is al meer dan vijfenzestig jaar actief in de markt van noodverlichting. Vanuit haar opgebouwde ervaring en netwerk werd duidelijk dat er een grote kennisbehoefte bestaat omtrent noodverlichting. Aangezien bij Famostar en haar contacten deze kennis aanwezig is en zij dit graag willen delen, begon Famostar naast producten ook met het aanbieden van kennis. De start werd gemaakt met de ontwikkeling van de Cursus Noodverlichtingsdeskundige, wat is uitgegroeid tot een officieel door Cito erkende cursus inclusief diploma.

De jaren verstreken en de drang naar specifiekere kennis werd groter. Vakgenoten wilden dieper op de materie in, om zo hun dagelijkse werkzaamheden verder te professionaliseren. Zowel de locatie als de kennisdeling van Famostar werd naar een hoger niveau getild, wat resulteerde in een eigentijds, kennisgericht pand aan de Florijnweg 8 in Velp. Daar werd de grondslag gelegd voor een nieuw, merkonafhankelijk Kenniscentrum Noodverlichting.

Op dit moment worden er 3 verschillende cursussen aangeboden vanuit het Kenniscentrum Noodverlichting. Daarnaast hebben we een aantal keer per jaar een gratis webinar, Kennisvideo’s en handige praktijkdocumenten om de dagelijkse werkzaamheden te ondersteunen.

Webinars terugkijken

Webinars

We zijn begonnen met het maken van gratis webinars. De webinars worden gegeven door Herman Meeuwesen. Herman is noodverlichtingsdeskundige en trainer van het Kenniscentrum Noodverlichting.

Famostar Noodverlichting
Logo Famostar

Specialist in noodverlichting

Famostar is een volledig Nederlandse fabrikant van noodverlichting. Al meer dan 65 jaar ontwerpen en assembleren we onze noodverlichtings armaturen in eigen huis. Deze zijn samen met installateurs, adviseurs en eindgebruikers ontwikkeld: gebruiksgemak, duurzaamheid en veiligheid gegarandeerd!

Aankomende cursussen

Basiscursus Projecteren Noodverlichting

Locatie: Velp
Nog 6
Volgeboekt
Inschrijven Meer informatie

Spreekuur Noodverlichting

Locatie: Velp
Nog 10
Volgeboekt
Inschrijven Meer informatie

04 juni 2024

Tweede dag: 11 juni 2024

Projecteringsdeskundige Noodverlichting

Locatie: Velp
Nog 0
Volgeboekt
Inschrijven Meer informatie

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.