Veelgestelde vragen Kenniscentrum Noodverlichting

Hieronder vind je veelgestelde vragen en antwoorden over onze producten en dienstverlening. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag.

Over het Kenniscentrum Noodverlichting

Ja het Kenniscentrum Noodverlichting is een merkonafhankelijk kennisplatform. Het platform is een initiatief van noodverlichtingsfabrikant Famostar. Famostar is al meer dan 65 jaar actief in de noodverlichtingsmarkt. Uit haar opgebouwde ervaring en netwerk werd duidelijk dat er vraag was naar onafhankelijke kennisdeling op het gebied van noodverlichting. Aangezien deze kennis bij Famostar aanwezig is heeft zij besloten om te starten met het Kenniscentrum Noodverlichting. In de loop der jaren is dit gegroeid en heeft het Kenniscentrum eigen, volledig merkonafhankelijke, ruimtes gekregen bij Famostar aan de Florijnweg 8 in Velp. De merkonafhankelijkheid wordt streng bewaakt.

Het Kenniscentrum Noodverlichting beschikt over het NRTO-Keurmerk. Dit is erkenning voor kwaliteit en professionaliteit in de private opleidingsbranche. Kijk voor meer informatie op www.nrto.nl.

Het doel van het Kenniscentrum Noodverlichting is het delen van (merk-)onafhankelijke kennis op het gebied van noodverlichting. Dit doen we door het aanbieden van cursussen, maar ook door het geven van webinars, aanbieden van kennisdocumenten en delen van kennisvideo’s.

Cursussen

Bij het kenniscentrum Noodverlichting bieden we op dit moment 3 cursussen aan: Projecteringsdeskundige Noodverlichting, Specialist Inspectie Noodverlichting en de Praktijkcursus Onderhoud Noodverlichting.

Ja het Kenniscentrum Noodverlichting is merkonafhankelijk. Waar in de cursussen armaturen gebruikt worden, worden verschillende merken, types en kwaliteiten gebruikt.

Ja. Er is een landelijk examen voor Noodverlichtingsdeskundigen. In opdracht van het ISSO wordt die verzorgd door het CITO. Iedereen die deelgenomen heeft aan de cursussen Projecteringsdeskundige Noodverlichting én Specialist Inspectie Noodverlichting heeft alle kennis op zak om dit examen met goed gevolg af te kunnen leggen.

De Opfriscursus wordt online aangeboden. In de overige cursussen wordt in kleine groepjes samengewerkt en gewerkt met platte projectietekeningen, wat online werken teveel in de weg staat.

Alle cursussen worden in Velp gegeven. Afhankelijk van het aantal deelnemers zijn incompany cursussen ook mogelijk. Daarvoor kun je contact opnemen via info@kenniscentrumnoodverlichting.nl.

Alle cursussen worden gegeven door onze vaste trainer Herman Meeuwesen. Herman is noodverlichtingsdeskundige en volledig op de hoogte over alle wet- & regelgeving van noodverlichting en elektrotechnische installaties.

Ja, elke cursus wordt aan het eind afgesloten met een officieel certificaat.

De cursussen die op locatie in Velp gegeven worden zijn inclusief lunch.

Overig

Als je één of meer cursussen bij het Kenniscentrum Noodverlichting gevolgd hebt kun je je via onze website https://kenniscentrum.famostar.nl/vermelding-als-specialist/ aanmelden als specialist. We plaatsen dan je bedrijfsgegevens op onze specialistenpagina op onze website.

Niet gevonden wat u zocht?

Neem eens een kijkje in onze Kennisbank.

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Aankomende cursussen

Basiscursus Projecteren Noodverlichting

Locatie: Velp
Nog 6
Volgeboekt
Inschrijven Meer informatie

Spreekuur Noodverlichting

Locatie: Velp
Nog 10
Volgeboekt
Inschrijven Meer informatie

04 juni 2024

Tweede dag: 11 juni 2024

Projecteringsdeskundige Noodverlichting

Locatie: Velp
Nog 0
Volgeboekt
Inschrijven Meer informatie

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.