22 april 2021

Wat is adequate noodverlichting?

We hebben een nieuwe video geplaatst met onze noodverlichtingsdeskundige Herman Meeuwesen. In deze aflevering geeft hij antwoordt op een nieuwe veelgestelde vraag over noodverlichting, want ‘Wat is adequate noodverlichting?’ eigenlijk? En waar staat dat dan beschreven en wat is eigenlijk de norm voor noodverlichting?

Wetten & normen over noodverlichting

In de Arbowet staat in artikel 3.9, wat in gaat op risicovolle werkplekken, dat er bij dergelijke werkplekken adequate noodverlichting moet zijn. De werkgever moet hier zelf een juiste invulling aan geven. Voor een juiste invullen van adequate noodverlichting zijn verschillende wetten en normen gemaakt, waarvan de meest relevante het Besluit bouwwerken leefomgeving Bbl (voorheen het Bouwbesluit), de Arbowet en de NEN-EN 1838 zijn. Hier worden concrete oplossingen beschreven en de voorschriften in toegelicht. Bekijk de video hieronder waarin Herman uitlegt wat adequate noodverlichting precies is en hoe het toegepast kan worden.

adequate noodverlichting

Als eerste op de hoogte van onze nieuwe video’s?

Meld je snel aan voor de nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte

Dit is aflevering 4 in deze serie. We hebben al meer video’s gemaakt, deze kun je hier bekijken. Liever op de hoogte blijven van de nieuwe video’s? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn.

Aflevering 4: Wat is adequate noodverlichting?

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Deel dit nieuws:

Meer nieuws

Kerstquiz_webbanner (1)

De Kenniscentrum Noodverlichting kerstquiz 2023!

Ben jij een echte noodverlichtingsspecialist? Dan maak je kans op een gratis kerstpakket van het Kenniscentrum Noodverlichting. Beantwoord de 5 vragen in de video.
Het Noodverlichtingsspreekuur

Het noodverlichtingsspreekuur

Heb jij een noodverlichtingscase waar je niet uitkomt en kun je wel wat hulp gebruiken? Meld je aan voor het noodverlichtingsspreekuur.
Noodverlichtingscursus kiezen

Noodverlichtingscursus kiezen

Welke noodverlichtingscursus is geschikt in welke situatie? Hier vind je een hulpmiddel om je keuze te maken.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.