22 april 2021

Wat is adequate noodverlichting?

We hebben een nieuwe video geplaatst met onze noodverlichtingsdeskundige Herman Meeuwesen. In deze aflevering geeft hij antwoordt op een nieuwe veelgestelde vraag over noodverlichting, want ‘Wat is adequate noodverlichting?’ eigenlijk? En waar staat dat dan beschreven en wat is eigenlijk de norm voor noodverlichting?

Wetten & normen over noodverlichting

In de Arbowet staat in artikel 3.9, wat in gaat op risicovolle werkplekken, dat er bij dergelijke werkplekken adequate noodverlichting moet zijn. De werkgever moet hier zelf een juiste invulling aan geven. Voor een juiste invullen van adequate noodverlichting zijn verschillende wetten en normen gemaakt, waarvan de meest relevante het Bouwbesluit, de Arbowet en de NEN-EN 1838 zijn. Hier worden concrete oplossingen beschreven en de voorschriften in toegelicht. Bekijk de video hieronder waarin Herman uitlegt wat adequate noodverlichting precies is en hoe het toegepast kan worden.

adequate noodverlichting

Als eerste op de hoogte van onze nieuwe video’s?

Meld je snel aan voor de nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte

Dit is aflevering 4 in deze serie. We hebben al meer video’s gemaakt, deze kun je hier bekijken. Liever op de hoogte blijven van de nieuwe video’s? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn.

Aflevering 4: Wat is adequate noodverlichting?

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Deel dit nieuws:

Meer nieuws

Kopie van Ontwerp zonder titel (4)

De Kenniscentrum Noodverlichting kerstquiz

Ben jij een echte noodverlichtingsspecialist? Dan maak je kans op een gratis kerstpakket van het Kenniscentrum Noodverlichting. Beantwoord de 5 vragen in de video.
accu's voor noodverlichting vervangen

Hoe vaak moet ik de accu voor noodverlichting vervangen?

Marc Ettema, Productmanager vertelt je over onze mooie producten. Bekijk hier de video over het vervangen van een accu van een noodverlichtingsarmatuur.
Webinar KAM 1200x900

Webinar noodverlichting voor veiligheidskundigen en KAM coördinatoren

We hebben een webinar over noodverlichting samengesteld, speciaal voor veiligheidskundigen en KAM coördinatoren.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.