29 april 2021

Webinar noodverlichting voor facilitaire dienstverleners

Webinar noodverlichting voor facilitair

We krijgen regelmatig vragen van facilitaire dienstverleners over noodverlichting en de wet- en regelgeving. Van hen wordt verwacht dat zij van alles op de hoogte zijn, ook van de regels omtrent noodverlichting.

Voorbeelden van vragen zijn bijvoorbeeld: Is noodverlichting verplicht en waar moet het dan geplaatst worden? Moet het ook in de kantine of toiletruimte? Is vluchtrouteverlichting ook noodverlichting en hoe pas ik dat samen toe? Moet er aan de buitenzijde van het pand ook noodverlichting komen? Wie is verantwoordelijk voor de noodverlichting in een gebouw? En wie is dan verantwoordelijk voor het onderhoud? Door welke instantie wordt de noodverlichting gecontroleerd? Is dat de Inspectie SZW (arbeidsinspectie) of de brandweer? En waar kan ik deze informatie allemaal terugvinden?

Om deze vragen te beantwoorden hebben we een webinar noodverlichting samengesteld, speciaal voor facilitaire dienstverleners. De live webinar is al geweest, maar deze kan hier teruggekeken worden. In ongeveer 45 minuten vertelt Herman Meeuwesen je alles over de wet- en regelgeving voor noodverlichting, het gebruik van de oude en nieuwe pictogrammen en gaan we in op belangrijke specifieke aandachtspunten. Ook zullen we enige praktijkvoorbeelden tonen.

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Webinar terugkijken?

Bekijk hier de volledige webinar.

Deel dit nieuws:

Meer nieuws

Kerstquiz_webbanner (1)

De Kenniscentrum Noodverlichting kerstquiz 2023!

Ben jij een echte noodverlichtingsspecialist? Dan maak je kans op een gratis kerstpakket van het Kenniscentrum Noodverlichting. Beantwoord de 5 vragen in de video.
Het Noodverlichtingsspreekuur

Het noodverlichtingsspreekuur

Heb jij een noodverlichtingscase waar je niet uitkomt en kun je wel wat hulp gebruiken? Meld je aan voor het noodverlichtingsspreekuur.
Noodverlichtingscursus kiezen

Noodverlichtingscursus kiezen

Welke noodverlichtingscursus is geschikt in welke situatie? Hier vind je een hulpmiddel om je keuze te maken.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.