Binkgroep

Bink Groep

Bink Installatie Groep, een bedrijf met een duidelijke visie op de markt. Op 1 juni 1979 startte Erik Bink zijn bedrijf in Achtmaal, toen al gericht op elektrotechnische werkzaamheden. In de bijbehorende winkel werden voornamelijk huishoudelijke apparaten, bruin- en witgoed verkocht. Erik voert hier nog wel reparaties in uit, maar de verkoop is, na de verhuizing naar Zundert afgestoten. Inmiddels heeft Erik’s zoon Ralph het bedrijf overgenomen als directeur-eigenaar. Hij bouwt voort op de stevige klanten- en bedrijfsbasis die Erik heeft gelegd.

Het installatiebedrijf is in 2005 verhuisd naar Zundert. Vanuit het nieuwe pand aan de Hofdreef groeide het bedrijf gestaag door. In 2009 is Duurstroom B.V. opgericht en toegevoegd aan Bink Installatie Groep. Duurstroom richt zich met name op duurzame groene energie. Energie opgewekt uit zonnepanelen. Ook Duurstroom is gehuisvest in het bedrijfspand aan de Hofdreef in Zundert. Omdat met de oprichting van Duurstroom het pand te klein geworden was heeft er in 2009 een grootschalige uitbreiding plaatse gevonden. Functies zijn binnen het bestaande pand verschoven en vrijgekomen ruimte is in 2010 in gebruik genomen als kantoorruimte. Thans telt het gebouw circa 1500m2 vloeroppervlak verdeeld over begane grond en verdiepingen waarvan circa 450m2 in gebruik is als kantoorruimte.

Begin 2010 is met de overname van de activiteiten van Mens-Janssen Electro uit Roosendaal een grote expansie van het werkgebied ingezet. Na deze overname werkten er ruim 50 medewerkers bij de Bink Installatie Groep (BIG). In het eerste kwartaal van 2012 zijn de beveiligingsactiviteiten afgesplitst uit het installatiebedrijf. De oprichting van Bink Beveiliging B.V. was daarmee een feit. Bink Beveiliging is in het leven geroepen om de activiteiten op het gebied van inbraak-, brand- en camerasystemen verder uit te bouwen en te professionaliseren. Door de afsplitsing in een aparte B.V. is het mogelijk geworden de specifieke vakkennis die nodig is op dit vakgebied in huis te halen.

Ondanks de crisis die de laatste jaren om zich heen grijpt, hebben ze het voor elkaar gekregen een geleidelijke maar stabiele groei op de verschillende bedrijfsvlakken vast te houden. Thans zijn er dan ook meer dan 70 collega’s voor de installatie groep actief. Daarnaast wordt er op dagelijksebasis gebruik gemaakt van de inzet van een behoorlijke groep zelfstandigen of ZZP-ers.

Installatiewerken vormen het hart van het bedrijf. Naast het werk voor particulieren worden ook grotere projecten in de utiliteit en woningbouw uitgevoerd. Hierbij moet worden gedacht aan kantoor- en woongebouwen, maar ook industriële bedrijven kunnen tot de vaste klantenkring van de onderneming worden gerekend. Een duidelijk trend zit hem in het installeren van “elektrotechnisch comfort” in woningen. Zo werd voor de Woonstichting Etten-Leur een concept bedacht waarbij woningen worden voorzien van noviteiten op het gebied van comfort en veiligheid met als doelstelling deze “levensloopbestendig” te bouwen. Hierbij speelt naast het bouwkundig “slim inrichten” van de woning, de elektrische installatie een belangrijke rol. Al met al dient tijdens het bouwproces terdege rekening te worden gehouden met de installatievoorzieningen, waardoor het onvermijdelijk is de elektrotechnisch installateur als volwaardig lid van het bouwteam, naast architect en bouwkundig aannemer optreedt.

Bink Installatie Groep benadrukt dat naast de grotere werken, de vaste klantenkring van particulieren en het kleinbedrijf in de regio een belangrijke plaats blijft innemen. Hiervoor zijn aparte servicemonteurs beschikbaar, die snel en doelgericht diensten verrichten. De structuur van het bedrijf wordt verder gevormd door projectleiders en hoofdmonteurs op het werk, naast de directie en de administratie. Het werkgebied beslaat geheel Brabant en Noord-België. Al behoren projecten buiten dit gebied altijd tot de mogelijkheden.

Een compleet concept is belangrijk om succesvol te ondernemen. Het meedenken met de opdrachtgever is daarbij een belangrijk gegeven. In de komende jaren wil het bedrijf geleidelijk doorgroeien.

Aankomende cursussen

Basiscursus Projecteren Noodverlichting

Locatie: Velp
Nog 6
Volgeboekt
Inschrijven Meer informatie

10 september 2024

Tweede dag: 17 september 2024

Projecteringsdeskundige Noodverlichting

Locatie: Velp
Nog 0
Volgeboekt
Inschrijven Meer informatie

10 september 2024

Tweede dag: 17 september 2024
Derde dag: 08 oktober 2024

Noodverlichtingsdeskundige RION deelgebied A

Locatie: Velp
Nog 0
Volgeboekt
Inschrijven Meer informatie

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.