6 februari 2018

3 tips voor het onderhoud van noodverlichting

Onderhoud van noodverlichting

Zo, de noodverlichting hangt. De volgende stap is het onderhoud. Hiermee garandeer je een goede werking van de noodverlichtingsinstallatie. Maar waar moet je nou op letten bij het onderhouden van noodverlichting? Om jou op weg te helpen, hebben we drie tips op een rijtje gezet.

  1. Let op omgevingsinvloeden – Het is altijd belangrijk om te kijken naar de omgevingsinvloeden. Maak hiervan een probleemanalyse; wat zijn de exacte omstandigheden en wat zijn de productspecificaties? Als dit niet goed is, zoals op onderstaande foto, vervang dan de armatuur.
  2. Controleer de accu – Is de accu aan het eind van zijn levensduur? Is de accu kapot? Of haalt de accu de autonomietijd niet meer? Het Bouwbesluit eist te allen tijde een autonomietijd van 1 uur. Om hieraan te voldoen moet je niet alleen vaststellen of een accu nog voldoende capaciteit heeft, maar ook redelijkerwijs inschatten of dit ook tot aan de volgende onderhoudsbeurt het geval zal zijn. Als dat niet zo is, vervang dan de accu. Lees hier waarom je accu’s preventief zou vervangen.
  3. Werk het logboek bij – Na een onderhoudsbeurt is het noodzakelijk om het logboek bij te werken. Zo weet de inspecteur bij zijn inspectieronde wat er aan onderhoud is gedaan. En weet je bij een volgende onderhoudsbeurt wat er de vorige keer is gebeurd. Bij onze documenten kun je een controlelijst downloaden, welke je kan gebruiken als uitgangspunt. Ook een inventarisatielijst is te downloaden. Zo kun je goed beginnen aan het onderhouden van de noodverlichting.

Heb je meer vragen over het onderhoud van noodverlichting? Bekijk dan de webinar onderhoud van noodverlichting.

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Meer weten over onderhoud?

Bekijk de webinar onderhoud van noodverlichting

Deel dit nieuws:

Meer nieuws

Kerstquiz_webbanner (1)

De Kenniscentrum Noodverlichting kerstquiz 2023!

Ben jij een echte noodverlichtingsspecialist? Dan maak je kans op een gratis kerstpakket van het Kenniscentrum Noodverlichting. Beantwoord de 5 vragen in de video.
Het Noodverlichtingsspreekuur

Het noodverlichtingsspreekuur

Heb jij een noodverlichtingscase waar je niet uitkomt en kun je wel wat hulp gebruiken? Meld je aan voor het noodverlichtingsspreekuur.
Noodverlichtingscursus kiezen

Noodverlichtingscursus kiezen

Welke noodverlichtingscursus is geschikt in welke situatie? Hier vind je een hulpmiddel om je keuze te maken.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.