Als ik aan het Besluit bouwwerken leefomgeving (voorheen Bouwbesluit) voldoe, is dat dan voldoende om een bouwvergunning te krijgen?

De eisen uit het Besluit bouwwerken leefomgeving vormen één van de vier pijlers, waarop de bouwvergunning wordt verstrekt. Zo vormt het Bbl in feite de basis van de eisen die zijn gesteld aan de bouw van een gebouw.

Afgeven bouwvergunning

Daarnaast wordt er gekeken of het gebouw past in het bestemmingsplan. Hierin staan de plannen van de gemeente voor de indeling en uitstraling van de lokale omgeving. Tot slot wordt gekeken naar redelijke eisen van welstand, het beleid van Nederlandse gemeenten op de architectonische kwaliteit van bouwplannen. De gemeente geeft de bouwvergunning af, mits het bouwplan aan al deze eisen voldoet.

Omgevingsvergunning

Vanaf 1 oktober 2010 is er sprake van een omgevingsvergunning, waarbij ook de impact op het lokale milieu wordt meegewogen.

Het is belangrijk om te weten dat een bouwvergunning op zichzelf niet voldoende is voor de ingebruikname van een gebouw. De gemeente heeft de mogelijkheid om hier aanvullende eisen aan te stellen.

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Alle normen en eisen van noodverlichting in 1 overzicht?

Download gratis de prestatie-eisenkaart noodverlichting

Deel het kennisbank artikel:

Webinars terugkijken

Webinars

We zijn begonnen met het maken van gratis webinars. De webinars worden gegeven door Herman Meeuwesen. Herman is noodverlichtingsdeskundige en trainer van het Kenniscentrum Noodverlichting.

Gerelateerde kennisbank artikelen

Wet- en regelgeving noodverlichting

Vanuit de wetgeving moet de noodverlichtingsinstallatie zowel onderhouden als geïnspecteerd worden. Alleen onderhoud is dus niet voldoende. Lees meer

Wet- en regelgeving noodverlichting

Het plan van eisen voor noodverlichtingsinstallaties zorgt voor duidelijke afspraken bij aanbesteding, realisatie, inspecties en onderhoud.

Wet- en regelgeving noodverlichting

Is noodverlichting verplicht in parkeergarages? Het antwoord vind je in onze kennisbank.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.