Heeft het vervangen van de printplaat nog zin bij een armatuur van 10 jaar of ouder?

De printplaat is vaak het duurste onderdeel van een armatuur. Indien deze na 10 jaar vervangen moet worden, is het de vraag of dit economisch de beste oplossing is. Het prijsverschil tussen de printplaat en een nieuw armatuur is namelijk relatief klein.
Naast het vervangen van de printplaat moet je ook vaak nog een nieuwe accu plaatsen. Bij oudere armaturen geldt dit ook voor de TL-lamp en indien het aanduidingsarmaturen betreft moeten ze tegenwoordig bovendien vervangen worden voor led-armaturen ingevolge de klimaatwet. Een investering die zich binnen enkele jaren terugverdient!

Vervanging van de armatuur een betere oplossing

Omdat de afschrijving van de armatuur al heeft plaatsgevonden, adviseren wij bij armaturen ouder dan 10 jaar om niet meer te investeren in een nieuwe printplaat. Vervanging van de armatuur is in deze gevallen een betere oplossing.

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Heb je nog meer vragen over noodverlichting?

Bekijk onze kennisvideo’s!

Deel het kennisbank artikel:

Webinars terugkijken

Webinars

We zijn begonnen met het maken van gratis webinars. De webinars worden gegeven door Herman Meeuwesen. Herman is noodverlichtingsdeskundige en trainer van het Kenniscentrum Noodverlichting.

Gerelateerde kennisbank artikelen

Onderhouden

Beoordelen of een armatuur nog water-of stofdicht is doe je eerst met een visuele controle. Lees hier wat je nog meer kunt doen.

Onderhouden

Accu's van noodverlichting dienen een minimale levensduur van 4 jaar te hebben en moeten na de levensduur preventief vervangen worden.

Onderhouden

Het vervangen van de accu’s een jaar uitstellen als er nog niet één is uitgevallen?. Waarom ja en waarom nee lees je hier.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.