Hoe kan ik beoordelen of een armatuur nog voldoende water-of stofdicht is?

Om te controleren of een armatuur nog voldoende water- of stofdicht is moet je in eerste instantie de armatuur visueel controleren. Dan kun je bekijken of de behuizing nog intact is (geen scheurtjes in de kap). Als je hem openmaakt mogen er geen sporen van vocht of stof aanwezig zijn en de pakking moet gecontroleerd worden op uitdroging.

Toch sporen van vocht of stof?

Als er wel sporen zijn van vocht of stof, betekent dit dat de armatuur niet meer voldoende water- en stofdicht is. Controleer dan of de armatuur nog naar behoren functioneert en correct is aangesloten (wartel, tule en installatiedraad).

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Bekijk de prestatie-eisenkaart

Meer weten over de eisen aan noodverlichting?

Deel het kennisbank artikel:

Cursisten vertellen

Wat cursisten over ons zeggen

9/10
"Uitleg cursus prima verzorgd, lunch prima, accommodatie super."
Zou je ons aanbevelen? Ja
Ben 19-11-2021

Gerelateerde kennisbank artikelen

Onderhouden

Vervanging van de noodverlichtingsarmatuur in plaats van de printplaat is in deze gevallen een betere oplossing. Waarom? Lees het hier.

Onderhouden

Accu's van noodverlichting dienen een minimale levensduur van 4 jaar te hebben en moeten na de levensduur preventief vervangen worden.

Onderhouden

Het vervangen van de accu’s een jaar uitstellen als er nog niet één is uitgevallen?. Waarom ja en waarom nee lees je hier.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.