2 oktober 2018

Officieel: Bouwbesluit eruit, Omgevingswet erin!

Omgevingswet

Nu de nieuwe Omgevingswet gepubliceerd is in het staatsblad is het officieel: het Bouwbesluit gaat echt verdwijnen en wordt vervangen door de Omgevingswet. Wat houdt dit precies in voor noodverlichting? We lichten het voor je toe!

Wat betekent dit voor noodverlichting?

Ondanks dat het Bouwbesluit, als naam, zal verdwijnen, blijven de regels voor noodverlichting onveranderd. De veranderingen binnen deze nieuwe Omgevingswet zijn met name gericht op procedures.

Waarom dan deze nieuwe Omgevingswet?

Het doel van de Omgevingswet is om een nieuwe bundel algemene regels te creëren. Deze bestaat uit één set aan regels, procedures en normen voor activiteiten zoals bouwen. Zo krijgt iedereen die iets wil bouwen, ondernemer of burger, te maken met één procedure en één set aan regels.

De vele wetten en besluiten die we nu kennen komen binnen de Omgevingswet onder slechts 4 Algemene Maatregelen van Bestuur (AMvB) te vallen. Eén van deze 4 is het Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL). Deze, met het Bouwbesluit als basis, zal vol komen te staan met alle regels voor gebouwen.

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Op de hoogte blijven over noodverlichting?

Meld je snel aan voor de nieuwsbrief.

Deel dit nieuws:

Meer nieuws

Het Noodverlichtingsspreekuur

Het noodverlichtingsspreekuur

Heb jij een noodverlichtingscase waar je niet uitkomt en kun je wel wat hulp gebruiken? Meld je aan voor het noodverlichtingsspreekuur.
Noodverlichtingscursus kiezen

Noodverlichtingscursus kiezen

Welke noodverlichtingscursus is geschikt in welke situatie? Hier vind je een hulpmiddel om je keuze te maken.
Webinars terugkijken

Live webinars terugkijken

Afgelopen jaar hebben we bij het Kenniscentrum Noodverlichting verschillende live webinars gegeven. Deze kun je nu terugkijken via onze website.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.