2 oktober 2018

Officieel: Bouwbesluit eruit, Omgevingswet erin!

Omgevingswet

Het is officieel: het Bouwbesluit is verdwenen en vervangen door de Omgevingswet met daaronder het Besluit bouwwerken leefomgeving, Bbl. Wat houdt dit precies in voor noodverlichting? We lichten het voor je toe!

Wat betekent dit voor noodverlichting?

Ondanks dat het Bouwbesluit, als naam, nu is verdwenen, zijn de regels voor noodverlichting in grote lijnen onveranderd gebleven. De veranderingen binnen deze nieuwe Omgevingswet zijn met name gericht op procedures.

Waarom dan deze nieuwe Omgevingswet?

Het doel van de Omgevingswet is om een nieuwe bundel algemene regels te creëren. Deze bestaat uit één set aan regels, procedures en normen voor activiteiten zoals bouwen. Zo krijgt iedereen die iets wil bouwen, ondernemer of burger, te maken met één procedure en één set aan regels.

De vele wetten en besluiten die we nu kennen komen binnen de Omgevingswet onder slechts 4 Algemene Maatregelen van Bestuur (AMvB) te vallen. Eén van deze 4 is het Besluit Bouwwerken Leefomgeving (Bbl). Deze, met het Bouwbesluit als basis, bevat alle regelgeving voor gebouwen. Binnen het Bbl is er een splitsing gemaakt voor nieuwbouw en bestaande bouw.

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Op de hoogte blijven over noodverlichting?

Meld je snel aan voor de nieuwsbrief.

Deel dit nieuws:

Meer nieuws

Kerstquiz_webbanner (1)

De Kenniscentrum Noodverlichting kerstquiz 2023!

Ben jij een echte noodverlichtingsspecialist? Dan maak je kans op een gratis kerstpakket van het Kenniscentrum Noodverlichting. Beantwoord de 5 vragen in de video.
Het Noodverlichtingsspreekuur

Het noodverlichtingsspreekuur

Heb jij een noodverlichtingscase waar je niet uitkomt en kun je wel wat hulp gebruiken? Meld je aan voor het noodverlichtingsspreekuur.
Noodverlichtingscursus kiezen

Noodverlichtingscursus kiezen

Welke noodverlichtingscursus is geschikt in welke situatie? Hier vind je een hulpmiddel om je keuze te maken.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.