Wat legt een monteur minimaal vast in het logboek?

Een logboek geeft een goed overzicht van de noodverlichtingsinstallatie en de actuele stand van zaken van de installatie. Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat de volgende zaken zijn vastgelegd:

  • Opleveringsdatum noodverlichtingsinstallatie
  • Goedkeuring brandweer (indien van toepassing)
  • Up-to-date tekening van het gebouw inclusief noodverlichtingsinstallatie
  • Inspectierapportage met inspectiedatum, naam bedrijf en inspecteur, omschrijving van de geïnspecteerde en geteste installatie, inclusief de toegepaste methode en afwijkingen van de vereiste situatie op armatuurniveau, met hersteladvies.

Controlelijst

Daarnaast is het slim om het logboek aan te vullen met een controlelijst, hierin wordt vastgelegd:

  • Datum
  • Naam bedrijf en medewerker
  • Omschrijving van handelingen op armatuurniveau
  • Preventieve vervangingen

Om je hierbij een handje te helpen, hebben wij alle documenten bij elkaar gezet. Deze kun je hier downloaden.

Papier of digitaal

Het logboek kan op papier worden aangelegd en bijgehouden. Al bestaan er tegenwoordig ook digitale platforms waar het bijhouden van een logboek voor noodverlichting gefaciliteerd wordt.

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Bekijk onze praktijk documenten

Wil je een voorbeeld van documenten uit een logboek zien?

Deel het kennisbank artikel:

Webinars terugkijken

Webinars

We zijn begonnen met het maken van gratis webinars. De webinars worden gegeven door Herman Meeuwesen. Herman is noodverlichtingsdeskundige en trainer van het Kenniscentrum Noodverlichting.

Gerelateerde kennisbank artikelen

Onderhouden

Vervanging van de noodverlichtingsarmatuur in plaats van de printplaat is in deze gevallen een betere oplossing. Waarom? Lees het hier.

Onderhouden

Beoordelen of een armatuur nog water-of stofdicht is doe je eerst met een visuele controle. Lees hier wat je nog meer kunt doen.

Onderhouden

Accu's van noodverlichting dienen een minimale levensduur van 4 jaar te hebben en moeten na de levensduur preventief vervangen worden.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.