Dient de hoofdverdeelkast uitgelicht te worden met 10 lux?

In de voorgaande versie van NEN 1010 staat in hoofdstuk 718 een bepaling over noodverlichting. Dit hoofdstuk gaat over bijeenkomstgebouwen, sportgebouwen en stationsgebouwen. Er wordt geëist dat er noodverlichting aangebracht moet zijn in:

  • een ruimte met een hoofdschakel- en verdeelinrichting
  • een ruimte met een schakel- en verdeelinrichting voor de noodstroomvoorziening
  • liftmachinekamers
  • regieruimten
  • projectieafdelingen

Noodverlichting in de nieuwe NEN 1010

In de huidige NEN 1010 zijn deze eisen voor noodverlichting komen te vervallen. Ondanks dat sommige extreem praktisch zijn. De NEN 1010 is namelijk teruggebracht naar de kern. Hier staan nu alleen nog artikelen in die gaan over de veiligheid van de installatie. Alle overige eisen zijn komen te vervallen.

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Alle normen en eisen van noodverlichting in 1 overzicht

Download gratis de prestatie-eisenkaart noodverlichting

Deel het kennisbank artikel:

Webinars terugkijken

Webinars

We zijn begonnen met het maken van gratis webinars. De webinars worden gegeven door Herman Meeuwesen. Herman is noodverlichtingsdeskundige en trainer van het Kenniscentrum Noodverlichting.

Gerelateerde kennisbank artikelen

Wet- en regelgeving noodverlichting

Vanuit de wetgeving moet de noodverlichtingsinstallatie zowel onderhouden als geïnspecteerd worden. Alleen onderhoud is dus niet voldoende. Lees meer

Wet- en regelgeving noodverlichting

Voor een bouwvergunning moet je weten welke eisen de gemeente stelt met betrekking tot noodverlichting en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl).

Wet- en regelgeving noodverlichting

Het plan van eisen voor noodverlichtingsinstallaties zorgt voor duidelijke afspraken bij aanbesteding, realisatie, inspecties en onderhoud.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.