Hoe komt het dat wij in Nederland een ander beeld hebben van veiligheid?

Dit heeft te maken met de cultuur van een land. De mate waarin veiligheid de aandacht krijgt, verschilt per land. Deze diepgewortelde beleving van veiligheid bepaald ons gezamenlijke gedrag. Wat vinden we normaal? En welke voorzieningen horen daarbij?

 

Veiligheid in een cultuur

In Amerika is een gevleugelde uitspraak: Safety First! In die cultuur is het de norm dat er veel aandacht is voor veiligheid; het staat letterlijk op de eerste plaats. In Nederland zijn we vooral gefocust op het prijstechnische aspect. Het moet goed zijn, maar het mag vooral niet teveel kosten. Dit geldt voor alles, maar zeker ook voor veiligheid.

Deze andere visie op veiligheid vertaalt zich er ook in dat noodverlichting in Nederland in veel gevallen afwijkt van de rest van de wereld.

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Bekijk onze kennisvideo’s

Wat zijn belangrijke punten voor noodverlichting?

Deel het kennisbank artikel:

Cursisten vertellen

Wat cursisten over ons zeggen

8/10
"Gisteren de cursus Specialist Inspectie Noodverlichting gevolgd. Prettige interactie tussen de docent en de cursisten. Vragen die ik nog had zijn beantwoord en onderbouwd aan de hand van de prestatie eisenkaart. Als je al een tijdje onderhoud uitvoert aan noodverlichting dan is deze cursus een aanrader. Prima locatie trouwens! Bedankt Herman, voor het delen van je kennis. Groet, Richard."
Zou je ons aanbevelen? Ja
Richard 19-11-2021

Gerelateerde kennisbank artikelen

Wet- en regelgeving noodverlichting

Vanuit de wetgeving moet de noodverlichtingsinstallatie zowel onderhouden als geïnspecteerd worden. Alleen onderhoud is dus niet voldoende. Lees meer

Wet- en regelgeving noodverlichting

Voor een bouwvergunning moet je weten welke eisende gemeente stelt met betrekking tot noodverlichting en het Bouwbesluit.

Wet- en regelgeving noodverlichting

Het plan van eisen voor noodverlichtingsinstallaties zorgt voor duidelijke afspraken bij aanbesteding, realisatie, inspecties en onderhoud.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.