Hoe komt het dat wij in Nederland een ander beeld hebben van veiligheid?

Dit heeft te maken met de cultuur van een land. De mate waarin veiligheid de aandacht krijgt, verschilt per land. Deze diepgewortelde beleving van veiligheid bepaald ons gezamenlijke gedrag. Wat vinden we normaal? En welke voorzieningen horen daarbij?

 

Veiligheid in een cultuur

In Amerika is een gevleugelde uitspraak: Safety First! In die cultuur is het de norm dat er veel aandacht is voor veiligheid; het staat letterlijk op de eerste plaats. In Nederland zijn we vooral gefocust op het prijstechnische aspect. Het moet goed zijn, maar het mag vooral niet teveel kosten. Dit geldt voor alles, maar zeker ook voor veiligheid.

Deze andere visie op veiligheid vertaalt zich er ook in dat noodverlichting in Nederland in veel gevallen afwijkt van de rest van de wereld.

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Bekijk onze kennisvideo’s

Wat zijn belangrijke punten voor noodverlichting?

Deel het kennisbank artikel:

Webinars terugkijken

Webinars

We zijn begonnen met het maken van gratis webinars. De webinars worden gegeven door Herman Meeuwesen. Herman is noodverlichtingsdeskundige en trainer van het Kenniscentrum Noodverlichting.

Gerelateerde kennisbank artikelen

Wet- en regelgeving noodverlichting

Vanuit de wetgeving moet de noodverlichtingsinstallatie zowel onderhouden als geïnspecteerd worden. Alleen onderhoud is dus niet voldoende. Lees meer

Wet- en regelgeving noodverlichting

Voor een bouwvergunning moet je weten welke eisen de gemeente stelt met betrekking tot noodverlichting en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl).

Wet- en regelgeving noodverlichting

Het plan van eisen voor noodverlichtingsinstallaties zorgt voor duidelijke afspraken bij aanbesteding, realisatie, inspecties en onderhoud.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.