Is het wettelijk verplicht om een rolstoelpictogram te gebruiken?

In de vernieuwde NEN 3011 (zomer 2021, Nederlandse norm voor veiligheidstekens) zijn verschillende varianten pictogrammen ‘voor personen met een mobiliteitsbeperking’ opgenomen. Het zogenaamde ‘rolstoelpictogram’. Een wettelijke verplichting vanuit het bouwbesluit is er niet en projecteringsrichtlijnen ontbreken. Het is dus niet duidelijk waar, wanneer en welk van de 2 mogelijke types toegepast zou kunnen worden. Het is belangrijk om te beseffen dat de maximale zichtafstand 33% kleiner wordt waar de pictogrammen met 3 segmenten toegepast worden.

Rolstoelpictogram Kenniscentrum Noodverlichting
Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Alle normen en eisen van noodverlichting in 1 overzicht?

Download gratis de prestatie-eisenkaart noodverlichting

Deel het kennisbank artikel:

Cursisten vertellen

Wat cursisten over ons zeggen

9/10
"Uitleg cursus prima verzorgd, lunch prima, accommodatie super."
Zou je ons aanbevelen? Ja
Ben 19-11-2021

Gerelateerde kennisbank artikelen

Wet- en regelgeving noodverlichting

Vanuit de wetgeving moet de noodverlichtingsinstallatie zowel onderhouden als geïnspecteerd worden. Alleen onderhoud is dus niet voldoende. Lees meer

Wet- en regelgeving noodverlichting

Voor een bouwvergunning moet je weten welke eisende gemeente stelt met betrekking tot noodverlichting en het Bouwbesluit.

Wet- en regelgeving noodverlichting

Het plan van eisen voor noodverlichtingsinstallaties zorgt voor duidelijke afspraken bij aanbesteding, realisatie, inspecties en onderhoud.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.