Kan ik een projectie van een noodverlichtingsinstallatie laten keuren?

Sinds de introductie van de NVFN erkenningsregeling RION – begin 2022 – kun je de projectie laten maken door een erkend bedrijf. Dat geeft een waarborg dat de projectie uitgevoerd is door opgeleide vakspecialisten, de noodverlichtingsdeskundigen. Het basisontwerp voldoet dan aan Bouwbesluit 2012, de Arbowet en de normen NEN-EN 1838 en NEN-EN 50172.
RION erkende bedrijven zijn gecertificeerd door een onafhankelijke keuringsinstantie zoals CIBV en KIWA.

Hulpmiddelen om je eigen werk nog eens goed tegen het licht te houden zijn te vinden bij de NVFN in de vorm van Informatiebladen.

Met de introductie van het RION kan er dus een kwaliteitsstempel op een projectie gezet worden.

Wij kijken graag met je mee

En natuurlijk kun je altijd aan ons vragen eens mee te kijken met een gemaakte projectie. In de meeste gevallen is dat kosteloos. Stuur de projectie naar: info@kenniscentrumnoodverlichting.nl

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Bekijk onze kennisdocumenten

Heb je een voorbeeld voor een Programma van eisen nodig?

Deel het kennisbank artikel:

Cursisten vertellen

Wat cursisten over ons zeggen

8/10
"Gisteren de cursus Specialist Inspectie Noodverlichting gevolgd. Prettige interactie tussen de docent en de cursisten. Vragen die ik nog had zijn beantwoord en onderbouwd aan de hand van de prestatie eisenkaart. Als je al een tijdje onderhoud uitvoert aan noodverlichting dan is deze cursus een aanrader. Prima locatie trouwens! Bedankt Herman, voor het delen van je kennis. Groet, Richard."
Zou je ons aanbevelen? Ja
Richard 19-11-2021

Gerelateerde kennisbank artikelen

Wet- en regelgeving noodverlichting

Vanuit de wetgeving moet de noodverlichtingsinstallatie zowel onderhouden als geïnspecteerd worden. Alleen onderhoud is dus niet voldoende. Lees meer

Wet- en regelgeving noodverlichting

Voor een bouwvergunning moet je weten welke eisende gemeente stelt met betrekking tot noodverlichting en het Bouwbesluit.

Wet- en regelgeving noodverlichting

Het plan van eisen voor noodverlichtingsinstallaties zorgt voor duidelijke afspraken bij aanbesteding, realisatie, inspecties en onderhoud.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.