Kan ik een projectie van een noodverlichtingsinstallatie laten keuren?

Een projectie van een noodverlichtingsinstallatie laten keuren gebeurd (nog) niet. Dit komt omdat er (nog) geen  keurmerk voor het ontwerp van een noodverlichtingssysteem (projectie) bestaat. Wel is het mogelijk – en bij de meer complexe gevallen ook zeer verstandig – om jouw ontwerp door een derde partij te laten toetsen. Iemand die beroepshalve regelmatig projecties van noodverlichting maakt kan goed beoordelen of er niets over het hoofd is gezien. Wat nog interessanter is om te weten: zijn er nog optimalisaties te maken? . Zijn er bijvoorbeeld nog slimme oplossingen, waardoor het aantal armaturen kan worden beperkt? Of kan er nog worden bespaard op installatie-, onderhouds- of energiekosten? Hiervoor kun je terecht bij de diverse fabrikanten, elektrotechnisch adviseurs, veiligheidsadviseurs en gespecialiseerde installatiebedrijven.

Hulpmiddelen om je eigen werk nog eens goed tegen het licht te houden zijn te vinden bij de NVFN in de vorm van Informatiebladen.

Een kwaliteitsstempel op een projectie is er dus niet te zetten, maar er zijn gelukkig wel voldoende manieren om de kwaliteit van een systeemontwerp te (laten) toetsen.

Wij kijken graag met je mee

En natuurlijk kun je altijd aan ons vragen eens mee te kijken met een gemaakte projectie. In de meeste gevallen is dat kosteloos. Stuur de projectie naar: info@kenniscentrumnoodverlichting.nl

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Bekijk onze kennisdocumenten

Heb je een voorbeeld voor een Programma van eisen nodig?

Deel het kennisbank artikel:

Cursisten vertellen

Wat cursisten over ons zeggen

8/10
"Gisteren de cursus Specialist Inspectie Noodverlichting gevolgd. Prettige interactie tussen de docent en de cursisten. Vragen die ik nog had zijn beantwoord en onderbouwd aan de hand van de prestatie eisenkaart. Als je al een tijdje onderhoud uitvoert aan noodverlichting dan is deze cursus een aanrader. Prima locatie trouwens! Bedankt Herman, voor het delen van je kennis. Groet, Richard."
Zou je ons aanbevelen? Ja
Richard 19-11-2021

Gerelateerde kennisbank artikelen

Wet- en regelgeving noodverlichting

Vanuit de wetgeving moet de noodverlichtingsinstallatie zowel onderhouden als geïnspecteerd worden. Alleen onderhoud is dus niet voldoende. Lees meer

Wet- en regelgeving noodverlichting

Voor een bouwvergunning moet je weten welke eisende gemeente stelt met betrekking tot noodverlichting en het Bouwbesluit.

Wet- en regelgeving noodverlichting

Het plan van eisen voor noodverlichtingsinstallaties zorgt voor duidelijke afspraken bij aanbesteding, realisatie, inspecties en onderhoud.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.