Kan ik het inspecteren en onderhouden van noodverlichting combineren?

Uit praktisch oogpunt zou deze combinatie ideaal zijn. Het is echter niet automatisch zo dat je als inspecteur ook het onderhoud uitvoert. Dit zijn twee verschillende rollen. De inspecteur heeft (ook) veel theoretische kennis van de wet- en regelgeving, de onderhoudstechnicus is specifiek opgeleid voor het onderhoud aan armaturen (en het werken met laagspanning). Uiteraard is het mogelijk om vanuit service-oogpunt kleine storingen direct mee te nemen in de inspectie. Maar om beide disciplines goed uit te voeren is het scheiden toch de beste optie.

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Bekijk onze praktische documenten

Ben je op zoek naar een voorbeeld inspectielijst voor noodverlichting?

Deel het kennisbank artikel:

Webinars terugkijken

Webinars

We zijn begonnen met het maken van gratis webinars. De webinars worden gegeven door Herman Meeuwesen. Herman is noodverlichtingsdeskundige en trainer van het Kenniscentrum Noodverlichting.

Gerelateerde kennisbank artikelen

Inspecteren

In de basis is het de taak van de installateur. Is het logboek zoekgeraakt? Dan kan een inspecteur aanbieden een logboek voor de klant te maken

Inspecteren

Nee, als inspecteur hoef je niet alle armaturen te testen. De noodzaak voor het testen van armaturen is afhankelijk van meerdere factoren.

Inspecteren

Om goed onderhoud uit te voeren, moet je eerst weten wat je moet onderhouden. Dat doe je door een inspectie. Overtuig je klant.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.