Onderhoud krijg ik nog wel verkocht, maar hoe zorg ik er voor dat ik ook een inspectie uit mag voeren?

Om goed onderhoud uit te voeren, moet je eerst weten wat je moet onderhouden. Helemaal bij oude installaties is dit het geval. Want hoe weet je anders of het systeem voldoet aan de eisen? Het is dus belangrijk dat je aan jouw klant duidelijk maakt dat er eerst een inspectie nodig is om goed onderhoud uit te voeren.

Een paar tips

Hieronder vind je drie manieren om je klant benaderen om ook een inspectie te laten uitvoeren:

  • Veiligheid en BHV
  • Onderhoud op blusmiddelen/brandmeldinstallatie
  • Installatie (NEN 3140 inspectie)

Een andere tip is om te kijken of er minder armaturen nodig zijn in het gebouw (qua verplichting), want waarom onderhoudskosten betalen voor meer armaturen als die helemaal niet nodig zijn? Nog een tip is het gebruiken van een fotoreportage. Hiermee kun je klanten eerder overtuigen om de gebreken te laten repareren, omdat je kunt laten zien wat er aan de hand is. Zij zijn dan eerder geneigd om mee te gaan in jouw verhaal.

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Bekijk de webinar

Wil je meer weten over onderhoud van noodverlichting?

Deel het kennisbank artikel:

Webinars terugkijken

Webinars

Wij geven gratis webinars. De webinars worden gegeven door Herman Meeuwesen. Herman is noodverlichtingsdeskundige en trainer van het Kenniscentrum Noodverlichting.

Gerelateerde kennisbank artikelen

Inspecteren

In de basis is het de taak van de installateur. Is het logboek zoekgeraakt? Dan kan een inspecteur aanbieden een logboek voor de klant te maken

Inspecteren

Uit praktisch oogpunt zou deze combinatie ideaal zijn. Het is echter niet automatisch zo dat je als inspecteur noodverlichting ook het onderhoud uitvoert.

Inspecteren

Nee, als inspecteur hoef je niet alle armaturen te testen. De noodzaak voor het testen van armaturen is afhankelijk van meerdere factoren.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.