Mag je verschillende merken noodverlichting in hetzelfde gebouw door elkaar gebruiken?

Het is toegestaan diverse merken noodverlichting te gebruiken in een gebouw of situatie. Dit is echter zeker niet aan te raden. Het onderhoud van de noodverlichting wordt hierdoor complexer gemaakt voor de onderhoudende partij. Zo moet je kijken naar welk armatuur over welke accu beschikt. Of naar welk onderhoud je per armatuur moet uitvoeren.

Wij raden je dan ook aan om met één merk noodverlichting te werken. Zo wordt verkeerd onderhoud voorkomen en zullen misverstanden zich minder snel voordoen.

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Herman vertelt je graag meer over noodverlichting

Wil je meer tips over noodverlichting bekijken?

Deel het kennisbank artikel:

Webinars terugkijken

Webinars

Wij geven gratis webinars. De webinars worden gegeven door Herman Meeuwesen. Herman is noodverlichtingsdeskundige en trainer van het Kenniscentrum Noodverlichting.

Gerelateerde kennisbank artikelen

Wet- en regelgeving noodverlichting

Vanuit de wetgeving moet de noodverlichtingsinstallatie zowel onderhouden als geïnspecteerd worden. Alleen onderhoud is dus niet voldoende. Lees meer

Wet- en regelgeving noodverlichting

Voor een bouwvergunning moet je weten welke eisen de gemeente stelt met betrekking tot noodverlichting en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl).

Wet- en regelgeving noodverlichting

Het plan van eisen voor noodverlichtingsinstallaties zorgt voor duidelijke afspraken bij aanbesteding, realisatie, inspecties en onderhoud.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.