Moet een vrijwilliger die inspectie en onderhoud aan de noodverlichting uit wil voeren, aan bepaalde eisen voldoen?

Voor eisen die gesteld worden aan inspectie en onderhoud verwijzen we naar publicatie 79 van het ISSO: Inspectie en onderhoud van noodverlichtingsinstallaties.

Van de inspecteur wordt verondersteld dat deze kennis heeft van alle relevante zaken met betrekking tot de noodverlichting. De opsomming omvat onder andere de meest belangrijke: Bouwbesluit en het Arbobesluit, de NEN-EN 1838 en de NEN-EN 50172.

Het uitvoeren van inspectie en onderhoud en de verslaglegging in een logboek komen in de richtlijn uitgebreid aan bod.

NB: vrijwillig of niet, betaald of niet, er is altijd sprake van een opdrachtgever. Daarom is ook bij vrijwilligerswerk de Arbowet van toepassing en moet er gezorgd worden voor gekwalificeerd personeel.

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Alle normen en eisen van noodverlichting in 1 overzicht?

Download gratis de prestatie-eisenkaart noodverlichting

Deel het kennisbank artikel:

Webinars terugkijken

Webinars

We zijn begonnen met het maken van gratis webinars. De webinars worden gegeven door Herman Meeuwesen. Herman is noodverlichtingsdeskundige en trainer van het Kenniscentrum Noodverlichting.

Gerelateerde kennisbank artikelen

Wet- en regelgeving noodverlichting

Vanuit de wetgeving moet de noodverlichtingsinstallatie zowel onderhouden als geïnspecteerd worden. Alleen onderhoud is dus niet voldoende. Lees meer

Wet- en regelgeving noodverlichting

Voor een bouwvergunning moet je weten welke eisen de gemeente stelt met betrekking tot noodverlichting en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl).

Wet- en regelgeving noodverlichting

Het plan van eisen voor noodverlichtingsinstallaties zorgt voor duidelijke afspraken bij aanbesteding, realisatie, inspecties en onderhoud.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.