In welke gevallen moet ik alle armaturen open maken?

Als er achterstallig onderhoud is gepleegd of geen logboek aanwezig is moeten alle armaturen open gemaakt worden. Als een armatuur een ATS (automatisch test systeem) heeft dan is het niet altijd nodig om een armatuur open te maken. ATS geeft namelijk aan of de armatuur geheel in orde is, en waar zich een storing bevindt in een armatuur (elektronica, led, accu etc).

Armaturen controleren

Als je een ouder armatuur hebt waar geen ATS in zit, dan kun je de volgende zaken controleren:

  • Vaststellen leeftijd armatuur (zie typeplaatje of informatie op printplaat)
  • Hitteschade en lekkage
  • Aansluitingen en bedrading
  • Vervanginsdatum accu
  • Registreer soort accu (NiCd, NiMh), spanning, stroomsterkte en capaciteit accu en bouwvorm (SBS, Stick)
Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Bekijk onze webinar

Wil je meer weten over onderhoud van noodverlichting?

Deel het kennisbank artikel:

Cursisten vertellen

Wat cursisten over ons zeggen

8/10
"Gisteren de cursus Specialist Inspectie Noodverlichting gevolgd. Prettige interactie tussen de docent en de cursisten. Vragen die ik nog had zijn beantwoord en onderbouwd aan de hand van de prestatie eisenkaart. Als je al een tijdje onderhoud uitvoert aan noodverlichting dan is deze cursus een aanrader. Prima locatie trouwens! Bedankt Herman, voor het delen van je kennis. Groet, Richard."
Zou je ons aanbevelen? Ja
Richard 19-11-2021

Gerelateerde kennisbank artikelen

Onderhouden

Vervanging van de noodverlichtingsarmatuur in plaats van de printplaat is in deze gevallen een betere oplossing. Waarom? Lees het hier.

Onderhouden

Beoordelen of een armatuur nog water-of stofdicht is doe je eerst met een visuele controle. Lees hier wat je nog meer kunt doen.

Onderhouden

Accu's van noodverlichting dienen een minimale levensduur van 4 jaar te hebben en moeten na de levensduur preventief vervangen worden.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.