Waarom zou ik originele accu’s gebruiken?

Fabrikanten besteden zorg aan het selecteren van de juiste accu’s voor hun producten. De elektronica die er voor zorgt dat de accu wordt opgeladen en dat de werking van de accu’s periodiek wordt getest, wordt geoptimaliseerd voor die specifieke accu. Bij het selecteren van de juiste accu zijn eigenschappen zoals het temperatuurbereik, de capaciteit, de kwaliteit en de betrouwbaarheid belangrijk. Al deze factoren worden meegewogen.

Hoe kies je de juiste accu?

Wanneer accu’s aan vervanging toe zijn staat het onderhoudsbedrijf opnieuw voor een keuze. Diverse aanbieders bieden accu’s aan voor verschillende merken en typen noodverlichting. Hoe kies je de juiste accu? De meest zekere manier is om originele accu’s te gebruiken die door de fabrikant op de markt worden gebracht. Dat wil niet zeggen dat alle andere accu’s per definitie ongeschikt zijn. Wel zullen één of meer karakteristieken van de accu verschillen met de oorspronkelijke keuze van de fabrikant. De werking van de noodverlichtingsarmatuur kan dan door de fabrikant daarom niet meer gegarandeerd worden.

Alternatieve accu

Mocht u besluiten om toch alternatieve accu’s toe te passen, dan is het raadzaam om bij uw leverancier een conformiteitsverklaring op te vragen. Hieruit moet blijken dat de desbetreffende accu’s uitvoerig zijn getest en voldoen aan de normen die gelden voor gebruik in noodverlichting. Zorgvuldigheid blijft geboden, want wanneer de gebruikte accu en de laadmethode niet goed op elkaar zijn afgestemd, zal dit de prestaties negatief beïnvloeden.

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Bekijk de prestatie-eisenkaart

Wil je meer weten over de regels voor noodverlichting?

Deel het kennisbank artikel:

Webinars terugkijken

Webinars

Wij geven gratis webinars. De webinars worden gegeven door Herman Meeuwesen. Herman is noodverlichtingsdeskundige en trainer van het Kenniscentrum Noodverlichting.

Gerelateerde kennisbank artikelen

Onderhouden

Vervanging van de noodverlichtingsarmatuur in plaats van de printplaat is in deze gevallen een betere oplossing. Waarom? Lees het hier.

Onderhouden

Beoordelen of een armatuur nog water-of stofdicht is doe je eerst met een visuele controle. Lees hier wat je nog meer kunt doen.

Onderhouden

Accu's van noodverlichting dienen een minimale levensduur van 4 jaar te hebben en moeten na de levensduur preventief vervangen worden.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.