Wat doe ik als er helemaal geen logboek aanwezig is?

Op het moment dat er geen logboek aanwezig is, zal er eerst een logboek gemaakt moeten worden. Anders kan er nergens iets geregistreerd worden over het onderhoud dat is uitgevoerd. Er zal dus een nulmeting, bijvoorbeeld door de inspecteur, moeten plaatsvinden om dit vervolgens mee te nemen in het logboek.

Voorbereiding logboek

Hieronder een aantal tips wat je als monteur kunt doen ter voorbereiding op het maken van een logboek:

  • Armaturen nummeren
  • Foto’s maken
  • Inventarisatielijst zo goed mogelijk invullen
Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Herman legt het je uit

Benieuwd wat je nog meet kunt doen als er geen logboek is?

Deel het kennisbank artikel:

Cursisten vertellen

Wat cursisten over ons zeggen

8/10
"Gisteren de cursus Specialist Inspectie Noodverlichting gevolgd. Prettige interactie tussen de docent en de cursisten. Vragen die ik nog had zijn beantwoord en onderbouwd aan de hand van de prestatie eisenkaart. Als je al een tijdje onderhoud uitvoert aan noodverlichting dan is deze cursus een aanrader. Prima locatie trouwens! Bedankt Herman, voor het delen van je kennis. Groet, Richard."
Zou je ons aanbevelen? Ja
Richard 19-11-2021

Gerelateerde kennisbank artikelen

Onderhouden

Vervanging van de noodverlichtingsarmatuur in plaats van de printplaat is in deze gevallen een betere oplossing. Waarom? Lees het hier.

Onderhouden

Beoordelen of een armatuur nog water-of stofdicht is doe je eerst met een visuele controle. Lees hier wat je nog meer kunt doen.

Onderhouden

Accu's van noodverlichting dienen een minimale levensduur van 4 jaar te hebben en moeten na de levensduur preventief vervangen worden.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.