Wat doe ik als mijn ontwerp wordt afgekeurd door de brandweer/gemeente?

Ondanks alle inspanningen kan het voorkomen dat de handhavende instantie niet akkoord gaat met het ingediende plan. Dit is om te beginnen erg vervelend. Het betreffende pand snel opleveren is wat er moet gebeuren, daardoor is er vaak weinig tijd. In de praktijk zien we dan regelmatig dat, omwille van de tijd, klakkeloos aanpassingen aan een systeem worden gedaan; meestal het aanbrengen van extra armaturen. Dit omdat uitstel van oplevering grote (financiële) consequenties kan hebben. Dat is begrijpelijk, maar toch kan het vaak geen kwaad op zo’n moment een specialist in te schakelen.

Aanvullende eisen

Vaak komen aanvullende eisen voort uit gebrek aan deskundigheid bij de handhavende instanties. Noodverlichting is nu eenmaal een lastige specialisatie waarbinnen de nodige misverstanden zijn ontstaan en ‘inzichten’ gebaseerd op oude regelgeving. Een kort gesprek tussen een specialist en de handhavende instantie kan vaak al de lucht klaren. Vaak zien wij dat aanvullende eisen dan weer worden ingetrokken. Zeker wanneer iemand kan aantonen dat hij of zij gediplomeerd noodverlichtingsdeskundige is. En mochten bepaalde aanvullende eisen toch worden afgedwongen, leg dit dan altijd goed vast. Zo is duidelijk welke aanvullende maatregelen zijn genomen en wat daarvan de reden was. Neem het ook op in het logboek, dat is handig bij toekomstige inspecties.

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Bekijk onze praktijk documenten

Wat moet er allemaal in een logboek?

Deel het kennisbank artikel:

Cursisten vertellen

Wat cursisten over ons zeggen

8/10
"Gisteren de cursus Specialist Inspectie Noodverlichting gevolgd. Prettige interactie tussen de docent en de cursisten. Vragen die ik nog had zijn beantwoord en onderbouwd aan de hand van de prestatie eisenkaart. Als je al een tijdje onderhoud uitvoert aan noodverlichting dan is deze cursus een aanrader. Prima locatie trouwens! Bedankt Herman, voor het delen van je kennis. Groet, Richard."
Zou je ons aanbevelen? Ja
Richard 19-11-2021

Gerelateerde kennisbank artikelen

Wet- en regelgeving noodverlichting

Vanuit de wetgeving moet de noodverlichtingsinstallatie zowel onderhouden als geïnspecteerd worden. Alleen onderhoud is dus niet voldoende. Lees meer

Wet- en regelgeving noodverlichting

Voor een bouwvergunning moet je weten welke eisende gemeente stelt met betrekking tot noodverlichting en het Bouwbesluit.

Wet- en regelgeving noodverlichting

Het plan van eisen voor noodverlichtingsinstallaties zorgt voor duidelijke afspraken bij aanbesteding, realisatie, inspecties en onderhoud.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.