Wat heb ik als monteur nodig voordat ik aan de slag kan?

Voordat je met het onderhoud begint, moet je eerst het logboek raadplegen. Hierin staan de resultaten en eventuele opmerkingen van het vorige onderhoud. Met deze opmerkingen kun je vervolgens rekening houden. Daarnaast kun je de productinformatie raadplegen van de fabrikant, als die je nog onbekend is.

Goed ingevuld logboek

Met een goed ingevuld en up to date logboek kun je voorkomen dat er verkeerde materialen op locatie worden meegenomen. Want als er verkeerde materialen meegenomen worden naar de werklocatie dan kost het uiteraard veel tijd om dit weer om te ruilen.

Werkzaamheden onderhoud

De volgende werkzaamheden vallen onder onderhoud:

  • Visuele controle
  • Vaststellen laatste controledatum
  • Onderzoek buitenkant armaturen
  • Functietest armatuur (mits geen ATS)
  • Vervanging lichtbron (indien van toepassing)
  • Onderzoek binnenkant armaturen
  • Afronding controle, inclusief update van het logboek!
Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Bekijk de webinar

Wil je meer weten over onderhoud van noodverlichting?

Deel het kennisbank artikel:

Cursisten vertellen

Wat cursisten over ons zeggen

8/10
"Gisteren de cursus Specialist Inspectie Noodverlichting gevolgd. Prettige interactie tussen de docent en de cursisten. Vragen die ik nog had zijn beantwoord en onderbouwd aan de hand van de prestatie eisenkaart. Als je al een tijdje onderhoud uitvoert aan noodverlichting dan is deze cursus een aanrader. Prima locatie trouwens! Bedankt Herman, voor het delen van je kennis. Groet, Richard."
Zou je ons aanbevelen? Ja
Richard 19-11-2021

Gerelateerde kennisbank artikelen

Onderhouden

Vervanging van de noodverlichtingsarmatuur in plaats van de printplaat is in deze gevallen een betere oplossing. Waarom? Lees het hier.

Onderhouden

Beoordelen of een armatuur nog water-of stofdicht is doe je eerst met een visuele controle. Lees hier wat je nog meer kunt doen.

Onderhouden

Accu's van noodverlichting dienen een minimale levensduur van 4 jaar te hebben en moeten na de levensduur preventief vervangen worden.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.