Wat is de visie van de veiligheidsregio’s op noodverlichting?

De veiligheidsregio’s concentreren zich op een veilige ontruiming, voornamelijk bij brand. Hiervoor moet de noodverlichtingsinstallatie op orde zijn, maar zeker ook efficiënt. Regelmatig constateert de veiligheidsregio dat er een overvloed aan armaturen is toegepast. Vaak zijn er te veel pictogramarmaturen toegepast, die voor overbodige onderhoudskosten zorgen of tot verwarring leiden bij een ontruiming. Daarnaast wordt de veiligheidsregio graag eerder in het bouwproces betrokken, vooral bij discussies op basis van gelijkwaardigheid van artikel 1.3 uit het Bouwbesluit 2012.

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Bekijk de prestatie-eisenkaart

Wil je meer weten over de regelgeving voor noodverlichting?

Deel het kennisbank artikel:

Webinars terugkijken

Webinars

Wij geven gratis webinars. De webinars worden gegeven door Herman Meeuwesen. Herman is noodverlichtingsdeskundige en trainer van het Kenniscentrum Noodverlichting.

Gerelateerde kennisbank artikelen

Wet- en regelgeving noodverlichting

Vanuit de wetgeving moet de noodverlichtingsinstallatie zowel onderhouden als geïnspecteerd worden. Alleen onderhoud is dus niet voldoende. Lees meer

Wet- en regelgeving noodverlichting

Voor een bouwvergunning moet je weten welke eisen de gemeente stelt met betrekking tot noodverlichting en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl).

Wet- en regelgeving noodverlichting

Het plan van eisen voor noodverlichtingsinstallaties zorgt voor duidelijke afspraken bij aanbesteding, realisatie, inspecties en onderhoud.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.