Wat moet ik doen als gegevens ontbreken?

In veel gevallen is niet alle benodigde informatie voorhanden. Indien er puur op basis van tekeningen een projectie gemaakt wordt, moet duidelijk zijn aan welke eisen deze moet voldoen.

Opname ter plaatse

Een opname ter plaatse maakt zaken vaak al veel duidelijker, echter zal ook hier duidelijk moeten zijn aan welke eisen de noodverlichtingsinstallatie moet voldoen.

Wat als er geen ontruimingsplattegrond is?

Als er (nog) geen ontruimingsplattegronden aanwezig zijn kun je niet veel anders doen dan op basis van de beschikbare informatie en naar eigen inzicht en ervaring de vluchtroutes te bepalen. De ‘punten van aandacht’ uit de NEN-EN 1838 geven hierbij de meest praktische houvast, maar gelden alleen voor de vluchtwegverlichting en niet voor de vluchtrouteaanduiding. Maak in dergelijke gevallen wel altijd een voorbehoud in de aanbieding naar de klant toe, waarbij je aangeeft dat je de aangeleverde gegevens als basis hebt gebruikt, maar dat je ook een aantal aannames hebt moeten doen. Dit voorkomt discussie achteraf.

Onze prestatie-eisenkaart zal hierbij enorm helpen.

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Download de prestatie-eisenkaart

Alles over wet- en regelgeving van noodverlichting.

Deel het kennisbank artikel:

Webinars terugkijken

Webinars

We zijn begonnen met het maken van gratis webinars. De webinars worden gegeven door Herman Meeuwesen. Herman is noodverlichtingsdeskundige en trainer van het Kenniscentrum Noodverlichting.

Gerelateerde kennisbank artikelen

Helaas, geen zoekresultaten gevonden. Pas je zoekopdracht aan of neem contact op.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.