Wat moet ik doen als het niet lukt om aan alle wettelijke eisen te voldoen?

Het kan voorkomen dat je simpelweg niet aan de wettelijke eisen kan voldoen. Dit kan bouwkundige oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan een monumentaal pand waarbij strikte eisen gelden bij het aanbrengen van wijzigingen. Uiteraard onderzoek je dan wat er mogelijk is om zo dicht mogelijk te komen bij wat er in de regelgeving is voorgeschreven. Verder kun je een beroep doen op gelijkwaardigheid. Dit houdt in dat er een oplossing wordt geboden die weliswaar afwijkt van de regels, maar aantoonbaar een gelijkwaardig kwaliteitsniveau en dus ook veiligheidsniveau bereikt. In voorkomende gevallen zou dat zelfs het uitdelen van zaklampen kunnen betekenen. Sommige situaties vereisen meer creativiteit en overleg om tot een goede oplossing te komen. Voor jou als professional natuurlijk een prachtige uitdaging.

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Bekijk de prestatie-eisenkaart

Wil je meer weten over de regelgeving voor noodverlichting?

Deel het kennisbank artikel:

Webinars terugkijken

Webinars

Wij geven gratis webinars. De webinars worden gegeven door Herman Meeuwesen. Herman is noodverlichtingsdeskundige en trainer van het Kenniscentrum Noodverlichting.

Gerelateerde kennisbank artikelen

Wet- en regelgeving noodverlichting

Vanuit de wetgeving moet de noodverlichtingsinstallatie zowel onderhouden als geïnspecteerd worden. Alleen onderhoud is dus niet voldoende. Lees meer

Wet- en regelgeving noodverlichting

Voor een bouwvergunning moet je weten welke eisen de gemeente stelt met betrekking tot noodverlichting en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl).

Wet- en regelgeving noodverlichting

Het plan van eisen voor noodverlichtingsinstallaties zorgt voor duidelijke afspraken bij aanbesteding, realisatie, inspecties en onderhoud.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.