Welke reparaties aan noodverlichtingsarmaturen kan ik als monteur zelf uitvoeren?

Er zijn verschillende reparaties aan noodverlichtingsarmaturen die je als monteur zelf kunt uitvoeren. Denk hierbij aan het vervangen van de:

  • Accu
  • Elektronica
  • Lichtbron
  • Pictogram
  • Kap
  • Armatuur
  • Pakking armatuur (waterdicht armatuur)

Het is wel afhankelijk van de fabrikant en armatuurtype of alle reparaties mogelijk zijn. Niet alle fabrikanten leveren voor alle armaturen losse componenten om bovengenoemde reparaties uit te voeren.
Raadpleeg dus altijd eerst de fabrikant.

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Bekijk de webinar

Wil je meer weten over onderhoud van noodverlichting?

Deel het kennisbank artikel:

Webinars terugkijken

Webinars

Wij geven gratis webinars. De webinars worden gegeven door Herman Meeuwesen. Herman is noodverlichtingsdeskundige en trainer van het Kenniscentrum Noodverlichting.

Gerelateerde kennisbank artikelen

Onderhouden

Vervanging van de noodverlichtingsarmatuur in plaats van de printplaat is in deze gevallen een betere oplossing. Waarom? Lees het hier.

Onderhouden

Beoordelen of een armatuur nog water-of stofdicht is doe je eerst met een visuele controle. Lees hier wat je nog meer kunt doen.

Onderhouden

Accu's van noodverlichting dienen een minimale levensduur van 4 jaar te hebben en moeten na de levensduur preventief vervangen worden.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.