Wie heeft er baat bij een plan van eisen?

Een plan van eisen heeft als voornaamste doel:

  • het scheppen van duidelijkheid en uniformiteit bij aanbesteding van de noodverlichting;
  • het dienen als toetsingskader bij oplevering van de installatie;
  • het dienen als uitgangspunt bij inspecties;
  • het verantwoorden van keuzes naar de handhavende instanties en daarmee aantonen dat de installatie een adequate invulling van de gestelde eisen is.

Een document om mee te sturen

Degene die verantwoordelijk is voor de veiligheid heeft met het PvE dus een document in handen, waarmee hij of zij de eigen organisatie en externe partijen (zoals adviseur en installateur) kan aansturen. Niet alleen de eindverantwoordelijke heeft baat bij een plan van eisen,  ook voor de handhavende instantie (gemeente, brandweer) is het een prachtig instrument. Het maakt in één keer duidelijk dat er goed is nagedacht over de noodverlichting en onderbouwt de conclusie dat dit op een adequate manier is ingevuld, zoals bedoeld in de wetgeving.

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Bekijk onze praktijk documenten

Op zoek naar een voorbeeld van een Plan van eisen voor noodverlichting?

Deel het kennisbank artikel:

Webinars terugkijken

Webinars

Wij geven gratis webinars. De webinars worden gegeven door Herman Meeuwesen. Herman is noodverlichtingsdeskundige en trainer van het Kenniscentrum Noodverlichting.

Gerelateerde kennisbank artikelen

Wet- en regelgeving noodverlichting

Vanuit de wetgeving moet de noodverlichtingsinstallatie zowel onderhouden als geïnspecteerd worden. Alleen onderhoud is dus niet voldoende. Lees meer

Wet- en regelgeving noodverlichting

Voor een bouwvergunning moet je weten welke eisen de gemeente stelt met betrekking tot noodverlichting en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl).

Wet- en regelgeving noodverlichting

Het plan van eisen voor noodverlichtingsinstallaties zorgt voor duidelijke afspraken bij aanbesteding, realisatie, inspecties en onderhoud.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.