Wie stelt een plan van eisen voor noodverlichting op?

De ‘eindgebruiker’, veelal de huurder of eigenaar van het betreffende gebouw, is en blijft verantwoordelijk voor de veiligheid van personeel en bezoekers. Het opstellen van een PvE gebeurt dus altijd in overleg met de opdrachtgever, die deze taak veelal delegeert aan een veiligheidscoördinator of preventiemedewerker.

Specialistische kennis

Om een goed plan van eisen (PvE) op te stellen is specialistische kennis van noodverlichting en de bijbehorende wet- en regelgeving nodig. Deze kennis wordt geleverd door mensen die zijn opgeleid tot noodverlichtingsdeskundige. Deze zijn doorgaans werkzaam bij elektrotechnisch adviesbedrijven, adviesbedrijven in brandveiligheid of bij gespecialiseerde installatiebedrijven. Meerdere noodverlichtingsfabrikanten kunnen ook ondersteunen bij het opstellen of toetsen van een PvE.

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Bekijk onze praktijk documenten

Op zoek naar een voorbeeld van een Plan van eisen voor noodverlichting?

Deel het kennisbank artikel:

Webinars terugkijken

Webinars

Wij geven gratis webinars. De webinars worden gegeven door Herman Meeuwesen. Herman is noodverlichtingsdeskundige en trainer van het Kenniscentrum Noodverlichting.

Gerelateerde kennisbank artikelen

Wet- en regelgeving noodverlichting

Vanuit de wetgeving moet de noodverlichtingsinstallatie zowel onderhouden als geïnspecteerd worden. Alleen onderhoud is dus niet voldoende. Lees meer

Wet- en regelgeving noodverlichting

Voor een bouwvergunning moet je weten welke eisen de gemeente stelt met betrekking tot noodverlichting en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl).

Wet- en regelgeving noodverlichting

Het plan van eisen voor noodverlichtingsinstallaties zorgt voor duidelijke afspraken bij aanbesteding, realisatie, inspecties en onderhoud.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.