Zijn wij op het gebied van noodverlichting in Europa het ‘braafste jongetje (m/v) van de klas’?

Als Nederland zijnde mogen we met gepaste trots stellen dat we het qua noodverlichting relatief goed voor elkaar hebben. Dat wil zeggen dat we het in verhouding met andere landen in Europa goed doen. In sommige buurlanden kunnen wel wat andere regels gelden. Denk hierbij aan Engeland waar ze, net als in Amerika, een autonomietijd van drie uur eisen. Of in Duitsland, waar men soms een zichtbaarheid eist van 500 candela voor de vluchtwegaanduiding. Dit komt vooral voort uit verschillen over de interpretatie rondom veiligheid.
Toch is er altijd nog veel te winnen.
Bij de nieuwbouw krijgt de noodverlichting in Nederland wel voldoende aandacht, maar iedereen die in het dagelijks leven goed naar boven kijkt ziet (veel te) vaak armaturen in storing staan. Op het gebied van onderhoud is – óók in Nederland – nog voldoende ruimte voor verbetering.

Medewerker Kenniscentrum Noodverlichting
Heb je een vraag over dit onderwerp?
Neem direct contact met ons op

Bekijk de prestatie-eisenkaart

Wil je meer weten over de regelgeving voor noodverlichting?

Deel het kennisbank artikel:

Webinars terugkijken

Webinars

We zijn begonnen met het maken van gratis webinars. De webinars worden gegeven door Herman Meeuwesen. Herman is noodverlichtingsdeskundige en trainer van het Kenniscentrum Noodverlichting.

Gerelateerde kennisbank artikelen

Wet- en regelgeving noodverlichting

Vanuit de wetgeving moet de noodverlichtingsinstallatie zowel onderhouden als geïnspecteerd worden. Alleen onderhoud is dus niet voldoende. Lees meer

Wet- en regelgeving noodverlichting

Voor een bouwvergunning moet je weten welke eisen de gemeente stelt met betrekking tot noodverlichting en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl).

Wet- en regelgeving noodverlichting

Het plan van eisen voor noodverlichtingsinstallaties zorgt voor duidelijke afspraken bij aanbesteding, realisatie, inspecties en onderhoud.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.