Kennisbank noodverlichting

Dé digitale bibliotheek en informatiebron voor noodverlichting. Hier vind je een antwoord op al jouw vragen over noodverlichting en vind je artikelen die je kunnen helpen bij het vinden van de juiste noodverlichting voor jouw klus.

Bekijk onze webinars

Nog meer weten over noodverlichting?

Filteren:
Wet- en regelgeving noodverlichting

Vanuit de wetgeving moet de noodverlichtingsinstallatie zowel onderhouden als geïnspecteerd worden. Alleen onderhoud is dus niet voldoende. Lees meer

Inspecteren

In de basis is het de taak van de installateur. Is het logboek zoekgeraakt? Dan kan een inspecteur aanbieden een logboek voor de klant te maken

Wet- en regelgeving noodverlichting

Voor een bouwvergunning moet je weten welke eisen de gemeente stelt met betrekking tot noodverlichting en het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl).

Wet- en regelgeving noodverlichting

Het plan van eisen voor noodverlichtingsinstallaties zorgt voor duidelijke afspraken bij aanbesteding, realisatie, inspecties en onderhoud.

Wet- en regelgeving noodverlichting

Is noodverlichting verplicht in parkeergarages? Het antwoord vind je in onze kennisbank.

Onderhouden

Vervanging van de noodverlichtingsarmatuur in plaats van de printplaat is in deze gevallen een betere oplossing. Waarom? Lees het hier.

Wet- en regelgeving noodverlichting

Hoe kan het dat de brandweer in verschillende regio’s andere eisen stelt aan de noodverlichting? Je leest het in onze kennisbank.

Wet- en regelgeving noodverlichting

Een systeem is een interpretatie van de wettelijke eisen, in de wet staan nu eenmaal geen ontwerpregels of checklists.

Onderhouden

Beoordelen of een armatuur nog water-of stofdicht is doe je eerst met een visuele controle. Lees hier wat je nog meer kunt doen.

Wij staan voor je klaar

Heb je een vraag over noodverlichting in het algemeen of één van onze cursussen? Neem dan contact op met onze klantenservice, we helpen je graag verder.

Daarnaast kun je in onze kennisbank, bij onze gratis webinars en in de gratis te downloaden handige ondersteuningsdocumenten ook veel informatie over noodverlichting terugvinden.